Пељмени не треба одмрзавати. За кување пељмени у микроталасној, боље је користити глинену посуду или другу високо ватросталну посуду како бујон не би прскао током кључања.
За већу вероватноћу да ваша микроталасна буде чиста, боље је ставити лонац са пељменима на тањир. Пељмени прелијте врелом водом.
Количину воде можете повећати у зависности од тога са којим јелом ће се пељмени служити (као друго јело или прво јело у лонцу са чорбом). Посолите по укусу, по жељи можете додати било које друге зачине. Ставите посуђе у микроталасну. Подесите време на 8-10 минута.
Извадите пељмени из бујона шупљикавом кашиком, послужите са мајонезом, павлаком или другим сосом, посуте сецканим свежим зачинским биљем. Веома брз начин кувања пељмени, нажалост, има један недостатак. У једном тренутку можете кувати само једну порцију, тако да је за велику породицу и даље боље користити класичну методу - кување пељмени на шпорету.