Рецепти

Манти у тигању

Постоји много опција за припрему манти. Најчешће се кувају у експрес лонцу или у лонцу. Предлажемо да кувате манти на јастуку од лука у тигању. Јело је веома укусно, укусно и сочно. Ово јело треба да кувате у тигању са високим страницама испод поклопца.

У тигањ у коме ћемо кувати манти сипајте биљно уље, ставите ситно сецкани лук. Пржити лук на средњој ватри док не постане провидан (ово ће трајати 3-4 минута), повремено промешајте.
Ставите манти у тигањ на јастук од лука.
Манти 2/3 прелити посољеном водом.
Покријте тигањ поклопцем и кувајте манти на лаганој ватри 35 минута. Не отварајте поклопац!
Апетизирајуће, веома укусне манти, уз јастук од лука, на коме су се кували у тигању, служе се вруће.
Made on
Tilda